Thursday, July 16, 2009

Military Trivia

Happy Thursday!

Have fun!!!

(Answers are at the end of this post.)




1. How many individuals have won the Medal of Honor more than once?

A. 0
B. 9
C. 18
D. 1 (But he was forced to return one)




2. The U.S. Air Force Academy is located in which state?

A. Kansas
B. Texas
C. Colorado
D. Arizona



3. "BAH" stands for:

A. Basic Allowance for Housing
B. Base Armory Headquarters
C. Biological Arms Handling
D. Bar opens At Two


4. The official name for the Kosovo Operation was:

A. Operation Provide Comfort
B. Operation Sustained Will
C. Operation Allied Force
D. Razzle-Dazzle


5. Approximately how many active duty personnel are there currently?

A. Over 3 million
B. About 1.3 million
C. About 2.1 million
D. Under 1 million


6. The "Soldier and Sailor's Civil Relief Act of 1940:"

A. Provides basic protection against lawsuits while on active duty.
B. Provides for limits on how long a person can be deployed.
C. Allows only unmarried people to be drafted.
D. Provides job training after military service.


7. A "KC-135" is a/an:

A. Shoulder-mounted heat-seeker missile.
B. Air Force tanker aircraft.
C. Marine amphibious vehicle.
D. Chemical Warfare decontamination facility.



8. A Marine Corps "Lance Corporal" is an:

A. E-2
B. E-3
C. E-4
D. E-5



9. Semper Paratus is the official song of the:

A. Marines
B. Air Force
C. Coast Guard
D. Army



10. What service did Humphrey Bogart serve in?

A. Marines
B. Air Force
C. Coast Guard
D. Army






Answers:
1)B 2)C 3)A 4)C 5)B 6)A 7)B 8)B 9)C 10)C

18 comments:

Mike Golch said...

I missed 3.

Hammer said...

got 5 right.

coffeypot said...

Damn, I aced it.

Daniel said...

got 9

AirmanMom said...

mike...not bad! thanks for stopping by!

AirmanMom said...

hammer...good job!

AirmanMom said...

coffeypot...congrats! I should have offered a prize, perhaps next time!

AirmanMom said...

daniel...excellent! I appreciate the visit!

Mary Ellen said...

I obviously have a lot to learn. Thanks for the education!

AirmanMom said...

me...trust me, we all have lots to learn! Thanks so much for stopping by!

Tami said...

I missed 4. Thanks for the info, that was fun.


God Bless;
aam

AirmanMom said...

aam...I'm glad you enjoyed it. always something new to learn!

Julie said...

Um, I missed 8. I'm a failure. (I also have never had a family member in the service, so can I get partial credit for that being my lack of knowledge?)

AirmanMom said...

julie...I appreciate the fact you took the time to read the questions and answers!!!! Thanks a bunch!

Brandy said...

7 out of 10 right guess thats not bad ... ok ok it prolly is bad for a 14 year Army wife lol.

AirmanMom said...

brandy...you did well! I posted for the fun of it and the fact I learned something, so I figured I'd pass it along!

CI-Roller Dude said...

OK, trivia to your triva...in regards to the Medal of Honor, the question is not written right.
Nobody has ever "Won" any medal in the military.
All the medals are Earned or awarded...but you don't "win" it like in the olympics.
But, most people don't know that.
Good blog.
My dad retired Air Force, I was dumb and joined the Army.

AirmanMom said...

roller-dude...excellent point regarding the 'winning' Medal of Honor...it is earned!!!
A special thank you to you and your dad for serving our nation!!!